perfetta home

Шоколади с произход

В Ателие Perfetta използваме специални видове шоколади с произход, които са изработени от подбрани най-добрите какаови зърна, отгледани в страни, които традиционно се считат за люлка на какаовото дърво. Различните географски региони със своите характеристики и особености, като разликите във влажността, видовете почви и климат, придават уникални вкусови качества на какаото. Шоколадите, направени с тези какаови зърна от Доминиканска Република, Еквадор, Перу, Мадагаскар притежават специфични нюанси, които можете да усетите в едни от най-изкусителните видове бонбони и шоколади на Ателие за ръчни шоколади Perfetta.

Био шоколади

Ателие за ръчни шоколади Perfetta е пионер в работата си с био шоколади в България от 2006 година. Био шоколад (или органичен шоколад) означава отношение – отглеждане на продуктите с уважение към природата, в хармония и баланс в екосистемите. Това е повече от изключване на третиране с химични и микробиологични обработки (химически торове, хербициди, пестициди). Био шоколада е произведен от какао, което през целия път на засаждане, растеж и отглеждане, преминавайки през подготовка, складиране и обработка на готовия продукт, средата и природните методи се спазват стриктно.

Предпочитайки био шоколад означава, че всяка от съставките, използвана за направата е проследима по цялата верига на добив и обработка. За всеки сертифициран органичен продукт, е възможно да се създаде подробна, документирана карта за всеки етап от съответния процес.