perfetta home

БИО ШОКОЛАДИ

Серия Органик

Ателие за ръчни шоколади Perfetta е пионер в работата си с био шоколади в България от 2006 година. Био шоколад (или органичен шоколад) означава отношение – отглеждане на продуктите с уважение към природата, в хармония и баланс в екосистемите. Това е повече от изключване на третиране с химични и микробиологични обработки (химически торове, хербициди, пестициди). Био шоколада е произведен от какао, което през целия път на засаждане, растеж и отглеждане, преминавайки през подготовка, складиране и обработка на готовия продукт, средата и природните методи се спазват стриктно.

Предпочитайки био шоколад, означава, че всяка от съставките, използвана за направата е проследима по цялата верига на обработка. За всеки сертифициран органичен продукт, е възможно да се създаде подробна, документирана карта за всеки етап от съответния процес.