perfetta home

История на ателието

Историята на Ателие за ръчни шоколади Perfetta датира от 1996 година, когато основателят се обучава в Гърция. Рецептите и техниките, които усвоява са стари и с традиции от средата на миналия век. Учителя и човекът, дал тласък на първите творчески идеи за Ателие Perfetta e Сотирис Гулас - собственик на работилница "Шоколатиня" в Атина. Всички рецепти са фамилна тайна, ревниво пазена от десетилетия. Със своя характер и неповторимост те са емблема, по-късно стават такива и за Ателие за ръчни шоколади Perfetta.

Любовта към шоколада и изключителните му свойства, получава изражение чрез реализацията на проекта Ателие за ръчни шоколади Perfetta в България, чийто екип са хора ентусиасти, чиято страст е шоколада и които влагат в работата си много любов и лично отношение към всеки детайл. Може да се счита, че в България, Ателие Perfetta e първата работилница за ръчен шоколад. Като пионери в тази сфера, опита за пробив на Perfetta е свързан с представяне на нова култура за качествен шоколад и нещо повече - вдъхване на живот на шоколада, чрез разнообразни вкусове и форми, чрез изпозване на шоколади без аналог пред българският клиент. От Perfetta изцяло залагат на традиционните, стари, семейни рецепти за шоколад и бонбони. Правокирани от идеите на клиентите на Perfetta, резултатите идват относително бързо, от уста на уста доста хора научават за наличието на непознати и изтънчени вкусове и за невероятни творения от истински шоколад от Perfetta. Следват месеци и години на позициониране и намиране на формула за удовлетворение на нуждите на повече клиенти да поръчат за себе си или свои близки и партньори.

През последните години в Ателие за ръчни шоколади Perfetta, внимателно се следят всички нови тенденции, не само касаещите шоколада, а и в кулинарията. Специалните бонбони, шоколади и ефектните декорации се развиват според най-актуалните методи, разбира се без да бъдат спирани да се предлагат трюфели и специалитети по старите семейни рецепти. Огромно внимание в Perfetta се отдава и за опаковките на всички неща предлагани от ателието. Собствен творчески екип проектира и определя материалите, дизайна и техниките за изработка на опаковките, така, че те да бъдат на нивото на съдържанието им в абсолютни стойности.

Най-важното правило в Perfetta са думите на Сотирис Гулас: "Всеки следващ път се старай да предлагаш по-добро качество и обслужване от предишния".