Skip to main content
Новини и събития

ШОКОЛАДА НА АТЕЛИЕ ЗА РЪЧНИ ШОКОЛАДИ PERFETTA Е С ДЕКОРАЦИЯ САМО ОТ ЕСТЕСТВЕН ПРОИЗХОД

Aтелие Perfetta  разви концепция, в която създаде голям брой специални вкусове шоколадови бонбони със съставки и декорация от изцяло естествени съставки в духа на модните тенденции в света на шоколада.

Ателие за ръчни шоколади Perfetta e създадено през 1998 година като в основата на идеята на създаването е на продължение на традициите на Chocolatinia Goulas.

Chocolates by Perfetta / 2001

Старите рецепти

Началото е с рецептите за шоколадови трюфели – няколко вида, специалитета „Вишна в специален ликьор и черен шоколад” и шоколадови фигури. Винаги и особено в  в основата на старите рецепти на Chocolatinia Goulas и Ателие за ръчни шоколади Perfetta са били използвани естествени съставки от най-високо качество – прецизен подбор на ядки, плодове, какао, мляко, шоколади и всичко останало. В първите години разновидностите от вкусове не са повече от десет и декорацията за всеки един от тях е относително лесна спрямо тематиката на шоколадовият вкус. Използват се контрастно различни шоколадови съчетания, плодове, ядки.

Chocolates by Perfetta / 2017

Новите тенденции от вкусове на Ателие за ръчни шоколади Perfetta

Aтелие Perfetta  развива концепция, в която създаде голям брой специални вкусове шоколадови бонбони с отново изцяло естествени съставки, които разпредели в няколко основни групи. Всяка една от групите е съставена от немалък брой видове ръчни шоколадови бонбони. За да има и визуална наслада, която да е в пълен синхрон с даден вкус ние вложихме усилия, за да имаме ефектна декорация, която да не се натрапва, да създава настроение и да има завършеност.

box of chocolates

Резултатите

В Ателие за ръчни шоколади Perfetta, като абсолютни противници на вредните синтетични оцветители (и въобще на вредни добавки изкуствени и хидрогенирани), ние използваме различни похвати за декорация от истински цветя и билки, разноцветни нюанси на естествени пигменти и благородно злато. Още с идването на необходимостта от различни цветови декорации в ателието ни възникна въпроса и отделихме време за решаването му, а именно как да направим цветове, с които да работим, но те да бъдат изцяло натурални, без вредни субстанции и да дават желания резултат. С течение на времето разработихме варианти за декорация с естествени пигменти. В резултат на дългогодишният ни опит успяхме да разработим и сега използваме само натурални оцветители като декорация, направени от червено цвекло, куркума, червена чушка, зелени водорасли и други. А също и цветовете на мащерка, лавандула, шафран, виолетка и др.  Важно е да обърнем специално внимание на златната декорация. Използваме само 24 каратово истинско злато, което е доказано, че има благотворен ефект за храносмилателната система. В следващи теми, ще засегнем в детайли предимствата при използването на натурални цветни декорации, както и на истинско благородно злато.

24 carats gold

Оставете коментар

error: Съдържанието е защитено!