Skip to main content

Щастието е емоционално състояние, при което човек изпитва чувства, вариращи от задоволство и удоволствие до пълно блаженство и радост. Според философа Фридрих Ницше (1844 – 1900), истинското щастие е неделимо от инстинктите, стига животът да е във възход.

От известно време насам обаче животът на повечето от нас не само, че не е във възход, но и с избухването на пандемията коронавирус (COVID-19) той стремглаво се спуска към низходящата права. Страхът и безпокойството от заболяване предизвикат силни емоции у възрастни и деца. Изолацията, в която се намираме днес, както и страхът от потенциалните негативни последици ни кара да се чувстваме стресирани, напрегнати и изплашени.

Световната здравна организация ни съветва да спазваме следните правила, за да се справим с възникнала ситуация и да успеем да „запазим състояние на духа“ по време на пандемия.

  • Сведете до минимум гледането, четенето или слушането на новини, които ви карат да се чувствате разтревожени или напрегнати.
  • Търсете възможности да подчертаете положителни и обнадеждаващи истории и положителни образи на хора, които са се сблъскали с COVID-19.
  • Научете прости ежедневни физически упражнения, които да правите у дома, под карантина или в изолация, за да намалите скуката.
  • Не изпадайте в паника, защото тя може само да ви навреди.
  • Хранете се правилно и приемайте много течности. Увеличете приема на храни, които имат високо съдържание на витамин C, цинк и селен.

И едно намигване от нас. Шоколадът е естественият антидот на нещастието. Учени споделят, че неговият прием стимулира производството на следните хормони:

  • Ендорфин – хормонът на щастието
  • Серотонин – невротрансмитер, който влияе на настроението и може да предизвика засилено усещане за щастие
  • Анандамид – създава чувство на еуфория, отпуснатост и лекота на тялото

Много проучвания доказват, че хора, които консумират шоколад по време на емоционален дистрес, лесно възвръщат чувството си за комфорт, добро настроение и усещане за благосъстояние.

Като продължители на традициите на Sokolatinia Goulas и официални посланици на премиум какаови продукти, ние от екипа на Perfetta сме си поставили една основна цел, а тя е всичко, което правим да преследва щастие – нашето собствено, това на някой друг или някаква комбинация от двете!

Бъдете здрави и щастливи!

Оставете коментар

error: Съдържанието е защитено!