Skip to main content

Хелоуин наближава. Време е за лакомства и шеги.

И като всяка година има хора, които не го харесват и такива, които се забавляват в името на отмората от еднообразието на ежедневието ни. И като всяка година дискусиите стават все по-разгорещени с наближаване на самия празник. В ателие Perfetta, освен че сме любители на красивото и стилното, обичаме и шегите, особено когато са с вкус на шоколад и леко пикантни, с щипка черен хумор във формата на хелоуински лакомства.

Тиква

Тиквата е широко разпространена в българската кухня и макар че първата ни асоциация с нея да е за баница, ние ви предлагаме интересни тиквени вариации с шоколад. Може би ще предпочетете тиквата под формата на шоколадова кутия, която ателие Perfetta ще напълни с радост с всякакви лакомства. Или пък като пълнеж на трюфелите ни.

А също и шоколадът в комбинация с тиква е едно от лакомствата за празника, приготвяни ежегодно от ателието ни. Ябълката също не може да бъде подмината от ценителите на есенните комбинации. Ще я срещнете отново в няколко различни варианта.

Трюфели

За празника тази година решихме да се спрем съвсем по хелоуински, на класическите трюфели „Очички“ – можете да си подберете цвят….хмммм вкус, според предпочитанията. Трюфелът е с хрупкав център и в черупка от бял шоколад.

Комбинациите биха могли да се получат доста успешно при съчетаване на поне два цвята „очички“. Не гарантираме, че са от автентични чудовища.

Лакомства

Но ако все пак се възмущавате съвсем искрено от формата и цвета на трюфелите ни, горещо препоръчваме да не бързате да размахвате пръст…

…за да не го загубите някъде. В случая любителите на бадеми могат да бъдат доволни – целият пръст, всяка една фаланга е по техен вкус. Фино смлени бадеми със захар на ароматна бадемова паста, наречена марципан е трудно да бъде подмината хладнокръвно.

Що се отнася до кръвната група няма да има имунизирани срещу изкушението на комбинацията от тъмен шоколадов ганаш с нотки на жасмин в ектравагантна шоколадова черупка с пръски.

Страховити, но много вкусни и хрупкави са десертите във формата на мини гробчета. Няма Хелоуин без такива лакомства. Изработени са от тъмен шоколад с лешников пълнеж и са наистина неустоими.

error: Съдържанието е защитено!