Любовта към шоколада и изключителните му свойства, получава изражение чрез реализацията на проекта в България като Ателие за ръчни шоколади Perfetta.
История на ателието за ръчни шоколади Perfetta
Историята на Ателие за ръчни шоколади Perfetta датира от средата на 90те, когато основателят се обучава в Гърция.
История на ателието за ръчни шоколади Perfetta
Рецептите и техниките, които усвоява са стари и с традиции от началото на миналия век. Учителят и човекът, дал тласък на първите творчески идеи за Ателие Perfetta e Сотирис Гулас, собственик на работилница "Σοκολάτινια Γουλας" в Атина. Всички рецепти са фамилна тайна, ревниво пазена от десетилетия. Със своя характер и неповторимост, те са емблема, a по-късно стават такива и за Ателие за ръчни шоколади Perfetta.


Любовта към шоколада и изключителните му свойства, получава изражение чрез реализацията на проекта в България като Ателие за ръчни шоколади Perfetta.
Екипът се състои от ентусиасти, обединени от обща страст – шоколада, които влагайки в работата си много любов и лично отношение към всеки детайл, успяват да заразят с енергията си и да запалят интереса към занаятчийския шоколад в България.


Екипът се състои от ентусиасти, обединени от обща страст – шоколада, които влагайки в работата си много любов и лично отношение към всеки детайл, успяват да заразят с енергията си и да запалят интереса към занаятчийския шоколад в България.
Шоколади без аналог
Може да се счита, че в България Ателие Perfetta e първата работилница за ръчен шоколад. И като пионери в тази сфера, опитът за пробив на Perfetta е свързан с представяне на нова култура за качествен шоколад и нещо повече - вдъхване на живот на шоколада, чрез разнообразни вкусове и форми, чрез изпозване на шоколади без аналог пред българския клиент.




Стари и семейни рецепти за шоколад и бонбони
В ателие Perfetta все още се изработват и традиционните, стари, семейни рецепти за шоколад и бонбони. Провокирани от идеите на клиентите на Perfetta, резултатите идват бързо, от уста на уста. Все повече хора научават за наличието на непознати и изтънчени вкусове и за невероятни творения от истински шоколад от Perfetta.

