Skip to main content

Орижин шоколад

Орижин шоколад

20 години опит в занаятчийския шоколад

Опитът, който натрупахме през изминалите 20 години работа в България със занаятчийски шоколад, ни подтикна да задълбочим изследването в шоколадовите предизвикателства отправяни към вас, нашите клиенти и да потърсим най-истинския и автентичен шоколадов вкус.

20 години опит в занаятчийския шоколад

Опитът, който натрупахме през изминалите 20 години работа в България със занаятчийски шоколад, ни подтикна да задълбочим изследването в шоколадовите предизвикателства отправяни към вас, нашите клиенти и да потърсим най-истинския и автентичен шоколадов вкус.

Отделихме много време в целенасочено проучване, в опити, дегустатции и експерименти. Свързахме се с много и интересни хора от различни националности. През времето, прекарано в търсене и в процеса на правене на експерименти, ние научавахме по нещо ново и интересно за какаовото дърво, отглеждането и добива на какао.

Съвсем естествено в този процес на търсене беше да се обърнем към люлката на какаото, а именно Еквадор, Перу, Колумбия и Венецуела. Фермерите, които отглеждат какаовите зърна на предпочитания от нас шоколад, са подкрепяни чрез обучения и финансиране и активно участват в програми за изследване на какаото в какаовите плантации. Така те създават центрове за проучване и иновации, предават опита за устойчиво отглеждане на какаовите дървета и усъвършенстват добива на какао.

Отделихме много време в целенасочено проучване, в опити, дегустатции и експерименти. Свързахме се с много и интересни хора от различни националности. През времето, прекарано в търсене и в процеса на правене на експерименти, ние научавахме по нещо ново и интересно за какаовото дърво, отглеждането и добива на какао.

Съвсем естествено в този процес на търсене беше да се обърнем към люлката на какаото, а именно Еквадор, Перу, Колумбия и Венецуела. Фермерите, които отглеждат какаовите зърна на предпочитания от нас шоколад, са подкрепяни чрез обучения и финансиране и активно участват в програми за изследване на какаото в какаовите плантации. Така те създават центрове за проучване и иновации, предават опита за устойчиво отглеждане на какаовите дървета и усъвършенстват добива на какао.

Основни сортове какао

Какаовото дърво произхожда от джунглите на Централна Америка. Там се намира най-старият сорт какао, от който са произлезли всички останали. Основните сортове какао са три:

FORASTERO

FORASTERO

Гладка и пъпешовидна форма

Податлив на заболявания

Силен, горчив и слабо киселинен

CRIOLLO

CRIOLLO

Гладка и издължена форма

Неподатлив на заболявания

Ароматен с нотки на карамел, цветя и плодове

TRINITARIO

TRINITARIO

Хибрид между Criollo и Forastero

Основно произвеждан в Колумбия, Венецуела, Перу и Еквадор

Голямо разнообразие от вкусове

За шоколад

Това означава, че отделяме специално внимание и се фокусираме върху занаятчийски шоколад и шоколадови бонбони, направени без консерванти, без палмови мазнини, без глутен и без ГМО продукти.

Ако искате да получавате интересна информация от нас, моля оставете вашия имейл тук.

Ако искате да получавате интересна информация от нас, моля оставете вашия имейл тук.

error: Съдържанието е защитено!