Skip to main content

chocolate-bar

Органичен? Да, има и органичен шоколад.

Всъщност „органичен“ означава начин на отглеждане на храната, това е форма на управление на земята и културите, отглеждани на нея, възникнала в края на миналия век. Въпреки че не всички органични ферми са малки ферми, органичното селско стопанство може да бъде алтернатива, която да подпомогне развитието на малките ферми. Днес органичната храна е предпочитаният избор на гастрономите майстор-готвачи.

chocolates-classic

За да се нарече един шоколадов бар „органичен“ това означава всички продукти, които се използват за направата му да бъдат произведени природосъобразно т.е. в естествената им среда, а това най-често са тропическите гори. В обобщение, отглеждането на  какаови дървета или захарна тръстика облагодетелства развитието на други видове растения (някои подправки например) и също така води до запазването на видове птици или животни, които са свързани заедно в една екосистема. Да произвеждаш органични продукти означава много грижи и отговорност към природата и следващите поколения, не само липса на токсини, пестициди и генномодифицирани продукти.

sour cherry goulas

Ние от шоколадово ателие Перфета се присъединяваме към идеята за спасяване на нашата планета. А комбинациите?

chocolate fruits

О, най-различни – със сушени плодове, с ядки класически и нестандартни шоколадови тюфели. Дори и с хайвер. Оказа се, че комбинацията от черен хайвер и органичен шоколад е изключително вдъхновяваща. Да ви е сладко.

Оставете коментар

error: Съдържанието е защитено!