Skip to main content

За Великден, Ателие Perfetta изработи за своите клиенти ефектни шоколадови яйца. Шоколадът, от който са изработени тези яйца има оригинален вкус, отразяващ характерните особености на какаото, от което е направен.

Chocolate egg

Високото качество е резултат от дълго пътуване, което започва в далечни земи: Централна Америка, Латинска Америка и Западна Африка – родните места за култивиране на какаото. Избират се най-добрите от какаовите зърна, отглеждани в тези страни, които традиционно се считат за люлка на какаото, където то има значителна роля в икономиката, историята и културата на местните народи. Резултатът е избор на гама от шоколадови сортове, носещи серия от отличителни характеристики, които отразяват произхода, индивидуалния генотип и различните сезони на добиване.

3 Chocolate eggs
Шоколади, притежаващи изключителен аромат и вкус. Богата гама от тъмни шоколади – какаови смеси, съдържащи различни проценти на какао и какаово масло като какаовите зърна сингъл орижин, добивани от плантация в Доминиканската република –  рядко какао, отглеждащо се в тежък планински терен, притежаващ мощен, доминиращ какаов вкус, интензивен аромат на пресни плодове със средна киселинност, хармоничен баланс на захар, горчив на вкус.

Easter bunny

Или какао от Мадагаскар, добивано от сингъл орижин какаови зърна с произход от региона Самбирано в Североизточен Мадагаскар с много приятен вкус, балансирана киселинност, горчивина и сладост, силен и ароматен.

Оставете коментар

error: Съдържанието е защитено!